Op deze pagina geven we als Statenwarmte suggesties over maatregelen die je in je eigen woning kunt nemen om een betere isolatie te bereiken, het energieverbruik te verminderen, etc. Het gaat hier vooral om praktische tips. Wil je een suggestie delen, stuur deze naar ons.

Verlaag de temperatuur van de cv-ketel

Om te onderzoeken of onze woningen ook lagere temperaturen aan kunnen, willen we graag weten of je woning komende winter ook comfortabel warm blijft op lagere CV-temperatuur. Doe mee en laat je ketel op 70 graden of lager zetten. Dit kan door je hier in te schrijven. 

Als je zelf je ketel op 70 graden wilt zetten, lees door. 

Inregelen cv temperatuur
Inregelen cv temperatuur
  • Pak de handleiding van de CV-ketel erbij
  • Bij de meeste ketels kun je de temperatuur van het warme water handmatig instellen. Meestal staat die temperatuur op 80 of 90 graden. Verlaag ‘m naar 70 graden (of lager).
  • Let op: zorg er wel voor dat je het tapwater niet onder de 60 graden instelt. Heb je twijfels? Laat het doen door een professional. 
  • Laat de thermostaat gewoon doen wat ie altijd al deed. En voel of het comfort verandert.
  • Een interessant artikel is o.a. te vinden op deze site CV zuining afstellen

Als je woning niet meer warm wordt, verhoog de temperatuur dan stapsgewijs. Houd alles goed bij.

Zodra de ergste kou achter de rug is kunnen we dan met z’n allen conclusies trekken. Doe je mee?

Door dit te doen, bespaar je bovendien op je energierekening!

Informatiebladen

BES (Buurtenergie Statenkwartier) heeft de afgelopen jaren, samen met een aantal andere wijken, meerdere informatiebladen gemaakt. Met name over isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Ze zijn toegeschreven naar het type woning dat veel voorkomt in het Statenkwartier. Op deze pagina vind je ze.