Je wist het waarschijnlijk al: zo’n 80% van ons gas verbruiken we om de woning te verwarmen. De cv-ketel verwarmt water tot hoge temperatuur (80 of 90 graden) en stuurt het vervolgens naar de radiatoren. Maar kamers kunnen vaak ook prima verwarmd worden met een lagere temperatuur. Zoals 70 graden. Wist u dat dit zomaar 10% in het gasverbruik kan schelen!?

Net als de Vruchtenbuurt en de Vogelwijk gaan we daarom ook in onze wijk een pilot doen: Statenkwartier zet ‘m op 70! Met de actie gaan we testen of we onze huizen de hele winter aangenaam warm kunnen houden met water van 70 ̊C, of lager indien gewenst. Doet je ook mee?

Waarom deze actie?

Inregelen cv temperatuur

Net als in de rest van Nederland gaan onze woningen in de komende decennia van het aardgas af. Veel duurzame verwarmingsmethoden gaan gepaard met een lagere temperatuur van het verwarmingswater. We moeten ons goed verdiepen in de effecten hiervan op verbruik en wooncomfort, en daar kunt u via deze pilot mee helpen! 

Watgaan we precies doen?

Bij iedereen die met ons meedoet zal de temperatuur van het CV-water worden verlaagd naar 70 ̊C, door het Haagse verduurzamingsbedrijf Energy Guards.

Deze actie is kosteloos. Eventueel kunt u Energy Guards ook vragen om uw CV-installatie te controleren en beter in te regelen.

Wil je ook meedoen?

Je meldt zich online aan, vanaf dat moment worden uw meterstanden verzameld via je slimme meter. Er wordt een afspraak ingepland zodat Energy Guards de keteltemperatuur daadwerkelijk kan verlagen. 

  • We onderzoeken de effecten op gasverbruik en wooncomfort.
  • We brengen u periodiek op de hoogte van de voortgang.
  • We zorgen voor publiciteit om de inzichten van deze pilot te delen met de bewoners van onze wijk die niet meedoen 

Let op: deelname aan de pilot en het eerste bezoek van Energy Guards om de ketel op 70 ̊C te zetten, is kosteloosEventuele aanvullende ingrepen zijn voor uw eigen rekening.

Maximaal aantal deelnemers: 500.
Nodig: een slimme elektriciteitsmeter (als je nog niet hebt, dan is deze aan te vragen bij Stedin via www.stedin.net/slimme-meter/aanvragen). 

Geef je op via Statenkwartier-zet-m-op-70